Flag

Silvestrovské taštičky

asi 24 porcí
Středně obtížné
110
Slané občerstvení s Droždím Dr. Oetker plněné lahodnou směsí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 gbrambor
450 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
2 zarovnaných KLsůl
1 zarovnaná KLcukr
100 mlmléko polotučné
1 ksvejce slepičí
Na náplň
350 ghlávkové zelí
1 PLmáslo
50 gslanina
1 zarovnaná KLcukr
1 KLkari koření
pepř čerstvě mletý
sůl
75 gveganská smetana (nebo zakysaná smetana)
50 gořechy lískové (nasekané)
1 zarovnaných KLkmín
Na potření a posypání
1 ksžloutek
1 PLmléko polotučné
1 zarovnaných PLkmín
Ještě potřebujeme
pánev na smažení
2 ksplech na pečení
formička na vykrajování kulatá (ø 10 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta uvaříme brambory ve slupce doměkka, odstavíme a necháme zchladnout. Poté je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. V míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme nastrouhané brambory, mléko a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Na přípravu náplně nakrájíme zelí na tenké proužky. Na pánvi rozpustíme máslo a vložíme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme zelí, cukr, kari, kmín, pepř a sůl a restujeme asi 3 minuty. Poté odstavíme a vložíme do mísy. Vmícháme zakysanou nebo veganskou smetanu a ořechy a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Náplň naneseme na 1 polovinu kolečka, které přehneme a pomocí vidličky k sobě okraje pořádně přitlačíme, aby nám náplň nevytekla. Taštičky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky žloutkem smíchaným s mlékem. Povrch posypeme kmínem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Taštičky podáváme teplé nebo studené.