COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Lahodné borůvkové řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro milovníky borůvek

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Lahodné borůvkové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

6 ks vejce
250 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
250 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

500 g borůvky
250 g tvaroh polotučný
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 PL citrónová šťáva (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažné

Na posypání:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta šleháme vejce v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po dobu 1 minuty do pěny. Přidáme cukr, vanilínový cukr a citrónovou kůru a šleháme další 2 minuty. Mouku smícháme s kypřicím práškem a krátce vmícháme na nejnižším stupni do směsi. Polovinu piškotového těsta naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Druhou polovinu těsta upečeme stejným způsobem.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 7 minut

2

Plát těsta opatrně uvolníme, vyklopíme přímo na pracovní plochu a necháme vychladnout i s papírem na pečení. Papír opatrně stáhneme. Jeden plát vložíme do plechu na pečení s vyšším okrajem.

3

Na přípravu náplně borůvky omyjeme. Polovinu borůvek rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme tvaroh, cukr, vanilínový cukr a citrónovou šťávu. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Nakonec opatrně vmícháme do směsi ušlehanou šlehačku a zbytek celých borůvek. Krém naneseme na korpus, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta.

4

Řezy uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Rozkrájíme na trojúhelníky a posypeme moučkovým cukrem. Popřípadě ozdobíme borůvkami a lístky máty.

Nutriční hodnoty na recept Lahodné borůvkové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 909 kJ
217 kcal
879 kJ
210 kcal
Tuky 9.17 g 8.90 g
Sacharidy 28.80 g 27.96 g
Bílkoviny 5.27 g 5.12 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek