na recept Lahodné borůvkové řezy
plech na pečení (30 x 40 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
6 ks | vejce |
250 g | cukr |
2 balíčky | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
3 PL | citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu) |
250 g | hladká mouka |
2 KL | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
500 g | borůvky |
250 g | tvaroh polotučný |
60 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
3 PL | citrónová šťáva (z 1 chemicky neošetřeného citrónu) |
500 ml | smetana ke šlehání 33% |
1 balíček | Želatinový ztužovač Dr. Oetker |
100 ml | voda vlažné |
1 zarovnaná PL | moučkový cukr |
Na přípravu těsta šleháme vejce v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po dobu 1 minuty do pěny. Přidáme cukr, vanilínový cukr a citrónovou kůru a šleháme další 2 minuty. Mouku smícháme s kypřicím práškem a krátce vmícháme na nejnižším stupni do směsi. Polovinu piškotového těsta naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Druhou polovinu těsta upečeme stejným způsobem.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Doba pečení: O nás 7 Minuty
Plát těsta opatrně uvolníme, vyklopíme přímo na pracovní plochu a necháme vychladnout i s papírem na pečení. Papír opatrně stáhneme. Jeden plát vložíme do plechu na pečení s vyšším okrajem.
Na přípravu náplně borůvky omyjeme. Polovinu borůvek rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme tvaroh, cukr, vanilínový cukr a citrónovou šťávu. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Nakonec opatrně vmícháme do směsi ušlehanou šlehačku a zbytek celých borůvek. Krém naneseme na korpus, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta.
Řezy uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Rozkrájíme na trojúhelníky a posypeme moučkovým cukrem. Popřípadě ozdobíme borůvkami a lístky máty.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
909kJ 217kcal |
879kJ 210kcal |
Tuky | 9.17g | 8.90g |
Sacharidy | 28.80g | 27.96g |
Bílkoviny | 5.27g | 5.12g |