COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Lahodné borůvkové řezy

Pro milovníky borůvek

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Lahodné borůvkové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

6 ks vejce
250 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
250 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

500 g borůvky
250 g tvaroh polotučný
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 PL citrónová šťáva (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažné

Na posypání:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta šleháme vejce v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po dobu 1 minuty do pěny. Přidáme cukr, vanilínový cukr a citrónovou kůru a šleháme další 2 minuty. Mouku smícháme s kypřicím práškem a krátce vmícháme na nejnižším stupni do směsi. Polovinu piškotového těsta naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Druhou polovinu těsta upečeme stejným způsobem.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 7 Minuty

2

Plát těsta opatrně uvolníme, vyklopíme přímo na pracovní plochu a necháme vychladnout i s papírem na pečení. Papír opatrně stáhneme. Jeden plát vložíme do plechu na pečení s vyšším okrajem.

3

Na přípravu náplně borůvky omyjeme. Polovinu borůvek rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme tvaroh, cukr, vanilínový cukr a citrónovou šťávu. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Nakonec opatrně vmícháme do směsi ušlehanou šlehačku a zbytek celých borůvek. Krém naneseme na korpus, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta.

4

Řezy uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Rozkrájíme na trojúhelníky a posypeme moučkovým cukrem. Popřípadě ozdobíme borůvkami a lístky máty.

Nutriční hodnoty na recept Lahodné borůvkové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 909kJ
217kcal
879kJ
210kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek