Flag

Lahodné čokoládové kostky

asi 24 porcí
Středně obtížné
50
Ke kávě
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
mikrotenový sáček

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 vrchovatá PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KLinstantní káva
Na sušenkovou náplň
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
200 gmáslové sušenky (např. Club)
Na smetanovou náplň
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
750 mlsmetana ke šlehání 33% (vychlazená)
3 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
80 gcukr
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda (vlažná)
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaná KLinstantní káva
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Smícháme mouku, kypřicí prášek, proseté kakao, kávu a ručně vmícháme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 11 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Plát necháme i s papírem na pečení vychladnout na kuchyňské mřížce. Vychladlý plát položíme na plech a stáhneme papír na pečení.

3

Na přípravu sušenkové náplně rozpustíme polevu podle návodu na obale. Sušenky vložíme do mikroténového sáčku, dobře uzavřeme a válečkem rozdrtíme. Polevu smícháme se sušenkami a rovnoměrně rozetřeme na korpus.

4

Na přípravu smetanové náplně rozpustíme polevu podle návodu na obale. Smetanu, Smeta-fix a cukr ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do šlehačky.

5

Do jedné poloviny náplně opatrně ručně vmícháme rozpuštěnou polevu a rovnoměrně rozetřeme na sušenkovou náplň. Zbytek náplně rovnoměrně rozetřeme na čokoládovou náplň a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

6

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale, vylijeme na pečící papír, nožem rozetřeme a necháme ztuhnout. Polevu nakrájíme na 24 dílů. Před podáváním moučník nakrájíme na 24 kostek, ozdobíme dílky polevy a posypeme instantní kávou.