COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Letní větrníky

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

svěží s dvojí náplní

asi 20 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Letní větrníky

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
2x plech na pečení

Na těsto:

1 balení Věnečky Dr. Oetker
125 g margarín
250 ml voda
3 ks vejce

Na krém:

650 ml mléko polotučné
150 g máslo změkklé
60 g moučkový cukr
1 balíčku Jahodová náplň Dr. Oetker + směs na přípravu krému (součást balení Věnečků Dr. Oetker)
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Ze směsi na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s margarínem, vodou a vejci podle návodu na obale. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme větrníky (ø 5 – 6 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 20 minut

(prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme!)

2

Větrníky necháme vychladnout.

3

Ze směsi na přípravu krému a mléka uvaříme krém podle návodu na obale. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech do něho zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém.

4

Náplň připravíme se smetanou podle návodu na obale.

5

Větrníky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části větrníků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krém. Náplň naneseme do cukrářského sáčku a nastříkáme na krém. Zakryjeme vrchní částí větrníků a povrch pocukrujeme. Uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Letní větrníky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1030 kJ
246 kcal
925 kJ
221 kcal
Tuky 21.87 g 19.71 g
Sacharidy 8.50 g 7.66 g
Bílkoviny 3.38 g 3.04 g