Flag

Makovo-pudingoví šneci

20 kusů
Jednoduché
120
Snadno a rychle připravíte makové šneky pomocí Makové náplně Dr. Oetker a šťavnatého tvarohového těsta.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
250 mlmléko polotučné
30 gcukr
125 gtvaroh polotučný
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
Na těsto
300 ghladká mouka
3 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
125 gtvaroh polotučný
75 mlmléko polotučné
75 mlolej
Na potření
3 PLdžem meruňkový
1 PLvoda
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně v kastrůlku uvaříme z pudingového prášku, mléka a cukru puding podle návodu na obale. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme tvaroh s náplní. Postupně přidáváme puding a vyšleháme dohladka.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme tvaroh, mléko a olej a ručně vypracujeme dohladka.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 35 x 35 cm. Těsto potřeme náplní a zavineme. Ostrým nožem nakrájíme na 20 stejných dílů. Šneky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Na potření v kastrůlku zahřejeme džem s vodou a horké šneky pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme.

5

Šneky necháme vychladnout.