Flag

Malinový džem s mátou a limetkou

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Skvělý džem pro každou příležitost, připravený s Pektinem Dr. Oetker. Vyzkoušejte i Vy!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
1,8 kgmaliny
500 gcukr krystal
0,5 balíčkyPektin Dr. Oetker
2 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
šťáva z 1 limetky
15 ksmáta (lístky)
Picture - Pektin Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na 1 litr malinové šťávy budeme potřebovat asi 1,8 kg malin. Maliny umyjeme, vložíme do hrnce, přidáme 200 ml vody krátce povaříme a necháme zchladnout. Směs propasírujeme přes síto nebo gázu.

2

Šťávu dáme do hrnce a přivedeme do varu. Přidáme k ní mátové lístky nakrájené nadrobno.

3

Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a přidáme k malinám. Za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu důkladně povaříme.

4

Na závěr ještě přidáme šťávu z 1 limetky.

5

Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a otočíme alespoň na 5 minut dnem vzhůru.