COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mango dort od Mirky van Gils Slavíkové

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý dort s mangem podle originálního receptu Mirky van Gils Slavíkové.

asi 12 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Mango dort od Mirky van Gils Slavíkové

Na korpus:

2 ks žloutek
16 g cukr
45 g máslo změklé
50 g čokoláda hořká rozpuštěná
60 g mandlová mouka
2 ks bílek
špetka sůl
20 g cukr

Na želé:

15 plátků Želatina v plátcích Dr. Oetker
500 g mango pyré
100 g cukr
150 ml voda

Na mousse:

6 plátků Želatina v plátcích Dr. Oetker
125 ml mléko polotučné
100 g cukr
4 ks žloutek
150 g mango pyré
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

80 g čokoláda hořká rozpuštěná
250 ml smetana ke šlehání 33%
5 balíčky Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1 zarovnaná PL pistácie nasekané
0,5 balíčky Poleva světlá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
dortová forma (Ø 24 cm)
potravinářská folie
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse vyšleháme žloutky s cukrem a máslem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Vmícháme čokoládu a mandlovou mouku. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků, soli a cukru. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 7 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu želé necháme plátky ve vodě nabobtnat podle návodu na obale. Mango pyré povaříme s vodou a cukrem asi 10 minut. Odstavíme, přidáme plátky želatiny a důkladně mícháme do rozpuštění želatiny. Hmotu nalijeme do menší formy vyložené potravinářskou fólií a necháme vychladnout a ztuhnout.

4

Na přípravu mousse necháme plátky ve vodě nabobtnat podle návodu na obale. Mléko s cukrem přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme žloutky. Do horké hmoty vmícháme plátky želatiny a mícháme do rozpuštění. Hmotu přecedíme přes sítko do mísy, vmícháme mango pyré a vanilkovou pastu  a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a opatrně ji vmícháme do vychladlé hmoty.

5

Korpus vyjmeme z formy a položíme na podnos. Želé vyklopíme a odstraníme potravinářskou fólii a naneseme na korpus. Okolo upevníme očištěný okraj dortové formy a na želé naneseme mousse a uhladíme.  Vložíme do chladničky do druhého dne ztuhnout.

6

Odstraníme okraj formy. Z papíru na pečení vystřihneme 80 cm dlouhý a 6 cm široký pruh. Potřeme ho rozpuštěnou čokoládou a umístíme po celém obvodu dortu a uložíme do chladničky ztuhnout. Smetanu s cukry vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a naplníme ji do cukrářského sáčku. Povrch dortu ozdobíme šlehačkou a posypeme pistáciemi. Opatrně, aby se čokoláda nepolámala, odstraníme papír na pečení. Povrch dozdobíme hoblinami ze světlé polevy.

Nutriční hodnoty na recept Mango dort od Mirky van Gils Slavíkové

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2001 kJ
478 kcal
1063 kJ
254 kcal
Tuky 25.22 g 13.42 g
Sacharidy 42.98 g 22.86 g
Bílkoviny 3.30 g 1.76 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek