COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Marcipánový adventní kalendář

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

těšíme se na Ježíška

asi 24 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Marcipánový adventní kalendář

Na těsto:

2 balení Marcipán Dr. Oetker
30 g moučkový cukr
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
trochu sušené meruňky
trochu mandle celých
20 g ořechy lískové celých

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu marcipánové hmoty ručně propracujeme marcipán s cukrem a kakaem. Z marcipánové hmoty utvoříme váleček, který nožem rozdělíme na 24 stejných kousků. Do každého kousku zabalíme meruňku nebo oříšek a vytvarujeme bonbónky různych tvarů.

2

Na ozdobení rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni polevu. Jednotlivé tvary namáčíme do polevy, ihned ozdobíme perličkami a necháme zatuhnout.

3

Tubičkami napíšeme na bonbónky číslice od 1 až 24 a necháme zatuhnout.

4

Na stužku navlečeme etiketu s číslicí. Z hedvábného papíru nebo celofánu vystřihneme kolečka (průměr koleček závisí od velikosti bonbónu). Do středu koleček položíme bonbón a pomocí gumičky nebo stužky zavážeme tak, abychom vytvořili měšec.

5

Do vázy vložíme větvičky, které ozdobíme měšci z adventního kalendáře.

Nutriční hodnoty na recept Marcipánový adventní kalendář

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 486 kJ
116 kcal
1863 kJ
445 kcal
Tuky 5.14 g 19.76 g
Sacharidy 15.96 g 61.38 g
Bílkoviny 0.37 g 1.44 g