COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Marcipánový adventní kalendář

těšíme se na Ježíška

O nás 24 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Marcipánový adventní kalendář

Na těsto:

2 balení Marcipán Dr. Oetker
30 g moučkový cukr
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
trochu sušené meruňky
trochu mandle celých
20 g ořechy lískové celých

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu marcipánové hmoty ručně propracujeme marcipán s cukrem a kakaem. Z marcipánové hmoty utvoříme váleček, který nožem rozdělíme na 24 stejných kousků. Do každého kousku zabalíme meruňku nebo oříšek a vytvarujeme bonbónky různych tvarů.

2

Na ozdobení rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni polevu. Jednotlivé tvary namáčíme do polevy, ihned ozdobíme perličkami a necháme zatuhnout.

3

Tubičkami napíšeme na bonbónky číslice od 1 až 24 a necháme zatuhnout.

4

Na stužku navlečeme etiketu s číslicí. Z hedvábného papíru nebo celofánu vystřihneme kolečka (průměr koleček závisí od velikosti bonbónu). Do středu koleček položíme bonbón a pomocí gumičky nebo stužky zavážeme tak, abychom vytvořili měšec.

5

Do vázy vložíme větvičky, které ozdobíme měšci z adventního kalendáře.

Nutriční hodnoty na recept Marcipánový adventní kalendář

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 486kJ
116kcal
1863kJ
445kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 15.96g 61.38g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek