COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Minimazance pečené v hrníčku

netradiční

6 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Minimazance pečené v hrníčku

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
dezertní skleničky

Na těsto:

400 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
75 g cukr
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
špetka sůl
150 ml mléko polotučné vlažného
100 g máslo rozpuštěného
1 ks vejce
1 ks bílek
100 g kandovaná citrusová kůra
50 g rozinky

Na potření:

1 ks žloutek

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, vanilínovým cukrem, cukrem, kůrou a solí. Přidáme mléko, máslo, vejce a bílek a ručně vypracujeme dohladka. Přidáme citronát a rozinky a ještě krátce propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček a rozdělíme ho na 6 stejných dílů. Hrnečky vyložíme papírem na pečení tak, aby asi 1 cm přečníval. Těsto naneseme do hrnečků a hrnečky položíme na plech. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

3

Minimazance necháme zchladnout, poté vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Minimazance pečené v hrníčku

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2202kJ
526kcal
1361kJ
325kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek