Flag

Mirabelkovo-hruškový džem

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Výborný džem z mirabelek a hrušek připravíte za pomoci Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gmirabelek (očištěné a odpeckované)
500 ghrušky (oloupané a nakrájené na malé kousky)
2 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme ovoce do hrnce a pomocí ponorného mixéru ho rozmixujeme. Přidáme Želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.