COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mrkvové muffiny

od zajíčka

12 kusů

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Mrkvové muffiny

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

2 ks vejce
120 g cukr třtinový
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
0,5 KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
1 PL javorový sirup
100 ml olej
180 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
mrkve středně velké
70 g ořechy vlašské

Na krém:

200 g máslo pomazánkové
90 g moučkový cukr
1 KL javorový sirup
O nás 0,5 PL citrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
50 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, skořicovým cukrem, aroma, sirupem a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, solí a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny. 4. Na ozdobení obarvíme ľ marcipánu červenou a žlutou gelovou barvou tak, abychom získali oranžovou barvu. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vytvoříme váleček, který rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme mrkvičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou gelovou barvou a vytvoříme nať. Mrkvičky dozdobíme natí a naneseme na povrch krému. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek