COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mrkvové muffiny

(0)
5 3 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

od zajíčka

12 kusů

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Mrkvové muffiny

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

2 ks vejce
120 g cukr třtinový
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
0,5 KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
1 PL javorový sirup
100 ml olej
180 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
mrkve středně velké
70 g ořechy vlašské

Na krém:

200 g máslo pomazánkové
90 g moučkový cukr
1 KL javorový sirup
O nás 0,5 PL citrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
50 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, skořicovým cukrem, aroma, sirupem a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, solí a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny. 4. Na ozdobení obarvíme ľ marcipánu červenou a žlutou gelovou barvou tak, abychom získali oranžovou barvu. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vytvoříme váleček, který rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme mrkvičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou gelovou barvou a vytvoříme nať. Mrkvičky dozdobíme natí a naneseme na povrch krému. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Mrkvové muffiny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1922kJ
459kcal
2043kJ
488kcal
Tuky 32.92g 35.02g
Sacharidy 37.41g 39.80g
Bílkoviny 3.78g 4.02g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek