COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mrkvové muffiny

(0)
4 5 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

od zajíčka

12 kusů

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Mrkvové muffiny

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

2 ks vejce
120 g cukr třtinový
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
0,5 KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
1 PL javorový sirup
100 ml olej
180 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
mrkve středně velké
70 g ořechy vlašské

Na krém:

200 g máslo pomazánkové
90 g moučkový cukr
1 KL javorový sirup
asi 0,5 PL citrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
50 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, skořicovým cukrem, aroma, sirupem a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, solí a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny. 4. Na ozdobení obarvíme ľ marcipánu červenou a žlutou gelovou barvou tak, abychom získali oranžovou barvu. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vytvoříme váleček, který rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme mrkvičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou gelovou barvou a vytvoříme nať. Mrkvičky dozdobíme natí a naneseme na povrch krému. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Mrkvové muffiny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1922 kJ
459 kcal
2043 kJ
488 kcal
Tuky 32.92 g 35.02 g
Sacharidy 37.41 g 39.80 g
Bílkoviny 3.78 g 4.02 g