Flag

Mrkvový koláč se smetanovým krémem

asi 12 porcí
Jednoduché
35
tip z obalu Celozrnný mrkvový koláč
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníCelozrnný mrkvový koláč Dr. Oetker
200 gmrkve
250 mlvoda
75 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na krém
200 gměkký sýr ,čerstvý smetanový (např. Lučina)
80 gmáslo změkklé
80 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Koláč připravíme podle návodu na obale. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 - 70 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému vyšleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka smetanový sýr s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem.

4

Koláč jednou podélně rozřízneme a spodní díl potřeme polovinou krému. Přiklopíme a povrch koláče potřeme zbylým krémem. Koláč uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.