COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mrkvový koláč se smetanovým krémem

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

tip z obalu Celozrnný mrkvový koláč

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Mrkvový koláč se smetanovým krémem

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

1 balení Celozrnný mrkvový koláč Dr. Oetker
200 g mrkve
250 ml voda
75 ml olej
2 ks vejce

Na krém:

200 g měkký sýr ,čerstvý smetanový (např. Lučina)
80 g máslo změkklé
80 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Koláč připravíme podle návodu na obale. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 60 - 70 minut

2

Koláč necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému vyšleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka smetanový sýr s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem.

4

Koláč jednou podélně rozřízneme a spodní díl potřeme polovinou krému. Přiklopíme a povrch koláče potřeme zbylým krémem. Koláč uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Mrkvový koláč se smetanovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1038 kJ
248 kcal
59 kJ
14 kcal
Tuky 12.90 g 0.73 g
Sacharidy 7.79 g 0.44 g
Bílkoviny 1.53 g 0.09 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek