COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Muffinová kytička

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Snadná a rychlá příprava Muffinů Dr. Oetker s použitím Zlatého klasu a Barev Dr. Oetker. Vznikne dokonalá barevná kytice k nakousnutí.

24 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Muffinová kytička

Na těsto:

1 balení Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 ks vejce
1 balení Muffiny čokoládové s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 ks vejce

Na krém:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
250 g mascarpone
50 g moučkový cukr
120 g máslo změklé
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker

Na ozdobení:

Zdobení pestré Dr. Oetker
1 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
elektrický ruční šlehač
5 ks cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směsi s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Těsta rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Muffiny necháme vychladnout. Poté je sestavíme na podnos do tvaru kytiček.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme mascarpone s cukrem a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka a postupně zašleháváme vychladlý Zlatý klas. Krém rozdělíme na 4 díly (3 díly větší a 1 díl menší) a obarvíme. Cukrářské sáčky naplníme krémy a povrch muffinů ozdobíme.

4

Do středu každé kytičky nasypeme pestré zdobení. Na ozdobení vyválíme část fondánu a obarvíme zelenou barvou a použijeme jako stonek kytičky.

Nutriční hodnoty na recept Muffinová kytička

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1022 kJ
244 kcal
1135 kJ
271 kcal
Tuky 13.30 g 14.77 g
Sacharidy 21.24 g 23.60 g
Bílkoviny 3.23 g 3.59 g