Flag

Muffinová kytička

24 kusů
Jednoduché
50
Snadná a rychlá příprava Muffinů Dr. Oetker s použitím Zlatého klasu a Barev Dr. Oetker. Vznikne dokonalá barevná kytice k nakousnutí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníMuffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 mlvoda
40 mlolej
1 ksvejce slepičí
1 baleníMuffiny čokoládové s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 mlvoda
40 mlolej
1 ksvejce slepičí
Na krém
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
250 gmascarpone
50 gmoučkový cukr
120 gmáslo změklé
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Na ozdobení
Zdobení pestré Dr. Oetker
1 baleníFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na muffiny
elektrický ruční šlehač
5 kscukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
Picture - Muffiny čokoládové s čokoládovými kousky Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Zdobení pestré Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směsi s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Těsta rozdělíme do papírových košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnout. Poté je sestavíme na podnos do tvaru kytiček.

3

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme mascarpone s cukrem a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka a postupně zašleháváme vychladlý Zlatý klas. Krém rozdělíme na 4 díly (3 díly větší a 1 díl menší) a obarvíme. Cukrářské sáčky naplníme krémy a povrch muffinů ozdobíme.

4

Do středu každé kytičky nasypeme pestré zdobení. Na ozdobení vyválíme část fondánu a obarvíme zelenou barvou a použijeme jako stonek kytičky.