COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Obrácený jablečník

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychle a snadno připravené těsto z Piškotových variací Dr. Oetker a kombinace jablek a pikantní Malinové náplně Dr. Oetker.

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Obrácený jablečník

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

600 g jablek
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balení Piškotové variace Dr. Oetker
3 ks vejce
50 ml olej
50 ml voda

Na náplň:

1 balíček Malinová náplň Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka naneseme stejnoměrně na plech vyložený papírem na pečení a posypeme je skořicovým a vanilkovým cukrem. Piškotové těsto připravíme s vejci, olejem a vodou podle návodu na obale a stejnoměrně rozetřeme na jablka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 minut

2

Koláč necháme vychladnout. Poté koláč vyklopíme na podnos a stáhneme papír na pečení.

3

Na přípravu náplně vyšleháme náplň se smetanou podle návodu na obale a potřeme jí povrch koláče. Uložíme do chladničky ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Obrácený jablečník

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 657 kJ
157 kcal
900 kJ
215 kcal
Tuky 9.75 g 13.35 g
Sacharidy 10.82 g 14.83 g
Bílkoviny 2.25 g 3.08 g