COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Olivové spirálky

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Fantastické slané spirálky z kynutého těsta se zaručeným výsledkem s Droždím Dr.Oetker  

asi 12 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Olivové spirálky

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
špejle

Na těsto:

150 g hladká mouka
150 g mouka polohrubá
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
3 ks česnek (prolisované stroužky)
2 PL olivový olej
220 ml mléko polotučné vlažné
olivy zelené a černé bez pecek

Na potření a posypání:

1 ks vejce
lněná semínka

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím a solí. Přidáme česnek, olivový olej a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém méstě kynout.

2

Olivy střídavě napícháme na špejle asi 2 cm od sebe.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého vytvoříme váleček dlouhý asi 22 cm a každý váleček omotáme kolem špejle tak, aby mezi těstem byla vidět oliva. Spirálky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Každou pomocí mašlovačky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

4

Spirálky necháme zchladnout.

Nutriční hodnoty na recept Olivové spirálky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 444 kJ
106 kcal
749 kJ
179 kcal
Tuky 1.25 g 2.12 g
Sacharidy 19.92 g 33.77 g
Bílkoviny 4.20 g 7.11 g