COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Olivové spirálky

Fantastické slané spirálky z kynutého těsta se zaručeným výsledkem s Droždím Dr.Oetker  

O nás 12 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Olivové spirálky

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
špejle

Na těsto:

150 g hladká mouka
150 g mouka polohrubá
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
3 ks česnek (prolisované stroužky)
2 PL olivový olej
220 ml mléko polotučné vlažné
olivy zelené a černé bez pecek

Na potření a posypání:

1 ks vejce
lněná semínka

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím a solí. Přidáme česnek, olivový olej a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém méstě kynout.

2

Olivy střídavě napícháme na špejle asi 2 cm od sebe.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého vytvoříme váleček dlouhý asi 22 cm a každý váleček omotáme kolem špejle tak, aby mezi těstem byla vidět oliva. Spirálky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Každou pomocí mašlovačky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

4

Spirálky necháme zchladnout.

Nutriční hodnoty na recept Olivové spirálky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 440kJ
105kcal
666kJ
159kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek