COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Opilé cupcakes s datlemi

exotické

12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Opilé cupcakes s datlemi

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny (12 ks)
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

12 kusů datle sušených
50 ml rum
3 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g máslo nebo margarínu změklého
100 ml mléko polotučné
250 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Aroma rumové Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Šlehačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné studeného
1 balení Zdobení tmavé Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta datle namočíme do rumu a necháme asi 30 minut odležet. V míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a máslem nebo margarínem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a aroma a vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Do středu těsta vtlačíme po jedné datli. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na ozdobení vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Naplníme cukrářský sáček a šlehačku naneseme na muffiny. Posypeme zdobením a uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Opilé cupcakes s datlemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1076kJ
257kcal
1160kJ
277kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek