COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ořechová roláda s kiwi

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Osvěžující dobrota pro tatínka

asi 1 roláda

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Ořechová roláda s kiwi

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks bílek
4 ks žloutek
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 g ořechy vlašské mletých

Na náplň:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné studeného
60 g cukr
200 g máslo změklého
kiwi

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilínovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny. Puding, sníh a ořechy vařečkou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 8 minut

2

Upečený plát vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír na pečení, na kterém se plát pekl, opatrně stáhneme. Plát stočíme i s papírem na pečení a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 60 g cukru. Puding za občasného míchání necháme vychladnout.

4

Kiwi oloupeme a napícháme na špejli.

5

Do másla zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po částech vychladlý puding. Plát rozvineme a potřeme náplní. Na náplň položíme kiwi na špejli a roládu zarolujeme. Vyndáme špejli a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním roládu pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Ořechová roláda s kiwi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 9646 kJ
2304 kcal
1415 kJ
338 kcal
Tuky 202.13 g 29.68 g
Sacharidy 109.53 g 16.08 g
Bílkoviny 21.18 g 3.11 g