Flag

Ořechový dort s čokoládovou ganache

asi 12 porcí
Jednoduché
90
Vyzkoušejte netradiční příjemně vláčný ořechový dort s jáhlovou moukou a s Přírodním kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
3 ksvejce slepičí
250 gcukr třtinový
250 gmrkve najemno nastrouhaná
125 gmáslo rozpuštěné
250 mlmléko polotučné
375 ghladká mouka
250 gjáhlová mouka
3 zarovnané PLPřírodní kakao Dr. Oetker
1 zarovnaných KLJedlá soda Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLskořice mletá
špetkasůl
100 gořechy vlašské pražené nasekané
Na ganache
120 mlsmetana ke šlehání 33%
100 gčokoláda hořká
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mrkev, máslo a mléko.        Poté přidáme obě mouky smíchané s kakaem, sodou, kypřicím práškem, skořicí a solí. Nakonec vmícháme ořechy. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu ganache v kastrůlku zahřejeme smetanu a odstavíme.  Do horké smetany nalámeme čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Částečně zchladlou ganache potřeme povrch dortu a necháme zatuhnout.