COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ořechový dort s čokoládovou ganache

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vyzkoušejte netradiční příjemně vláčný ořechový dort s jáhlovou moukou a s Přírodním kakaem Dr. Oetker.

asi 12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Ořechový dort s čokoládovou ganache

Na korpus:

3 ks vejce
250 g cukr třtinový
250 g mrkve najemno nastrouhaná
125 g máslo rozpuštěné
250 ml mléko polotučné
375 g hladká mouka
250 g jáhlová mouka
3 zarovnaná PL Přírodní kakao Dr. Oetker
1 zarovnaných KL Jedlá soda Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
špetka sůl
100 g ořechy vlašské pražené nasekané

Na ganache:

120 ml smetana ke šlehání 33%
100 g čokoláda hořká

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mrkev, máslo a mléko.        Poté přidáme obě mouky smíchané s kakaem, sodou, kypřicím práškem, skořicí a solí. Nakonec vmícháme ořechy. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu ganache v kastrůlku zahřejeme smetanu a odstavíme.  Do horké smetany nalámeme čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Částečně zchladlou ganache potřeme povrch dortu a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Ořechový dort s čokoládovou ganache

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2194 kJ
524 kcal
1290 kJ
308 kcal
Tuky 23.65 g 13.91 g
Sacharidy 68.26 g 40.15 g
Bílkoviny 11.18 g 6.58 g