COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Oříšky v čokoládě

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lískové oříšky na perníkovém podkladu zalité čokoládovou Polevou tmavou Dr. Oetker.

asi 40 kusů

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Oříšky v čokoládě

Na těsto:

250 g hladká mouka
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
80 g cukr třtinový
špetka sůl
2 zarovnaná KL Perníkové koření Dr. Oetker
125 g med tekutý
50 g máslo změklé
2 PL mléko polotučné

Na pokrytí a polevu:

300 g ořechy lískové oloupané celé opražené
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solí a perníkovým kořením. Přidáme med, máslo a mléko a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a ostrým nožem nakrájíme na obdélníky asi 3 x 7 cm. Přeneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.

2

Na povrch hustě naskládáme lískové ořechy a lehce přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Perníčky necháme vychladnout.

4

Polevy rozpustíme podle návodu na obale a povrch perníčků polijeme.

Nutriční hodnoty na recept Oříšky v čokoládě

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 532 kJ
127 kcal
2043 kJ
488 kcal
Tuky 7.94 g 30.54 g
Sacharidy 12.76 g 49.06 g
Bílkoviny 1.94 g 7.44 g