COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ovesný nákyp

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Naše kaše nejsou jen na snídani. Připravte si je jako dezert v podobě ovesného nákypu z libovolné ovesné kaše Dr. Oetker a Vanilkovým cukrem Dr. Oetker. Zapečte je s vyšlehaným sněhem z bílku, pod kterým se bude skrývat ovoce. Nikdo neodolá.

2 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Ovesný nákyp

Ještě potřebujeme:

zapékací nádoba
elektrický ruční šlehač

Přísady:

1 balíček Ovesná kaše s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
150 ml voda horká
1 ks žloutek
20 g máslo rozpuštěné
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
ovoce z kompotu (meruňky, švestky, višně apod.) důkladně odkapané
1 kusů bílek
10 g cukr

preparation

příprava

1

Kaši s horkou vodou v míse připravíme podle návodu na obale a necháme asi 5 minut odstát. V jiné misce metličkou rozšleháme žloutek, máslo a vanilkový cukr dohladka. Kaši naneseme do máslem vymazaných misek na zapékání. Povrch zalijeme směsí a naneseme odkapané ovoce. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na ovoce a vložíme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

Nutriční hodnoty na recept Ovesný nákyp

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 636kJ
152kcal
331kJ
79kcal
Tuky 8.97g 4.65g
Sacharidy 10.71g 5.55g
Bílkoviny 3.04g 1.57g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek