COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ovesný nákyp

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Naše kaše nejsou jen na snídani. Připravte si je jako dezert v podobě ovesného nákypu z libovolné ovesné kaše Dr. Oetker a Vanilkovým cukrem Dr. Oetker. Zapečte je s vyšlehaným sněhem z bílku, pod kterým se bude skrývat ovoce. Nikdo neodolá.

2 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Ovesný nákyp

Ještě potřebujeme:

zapékací nádoba
elektrický ruční šlehač

Přísady:

1 balíček Ovesná kaše s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
150 ml voda horká
1 ks žloutek
20 g máslo rozpuštěné
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
ovoce z kompotu (meruňky, švestky, višně apod.) důkladně odkapané
1 kusů bílek
10 g cukr

preparation

příprava

1

Kaši s horkou vodou v míse připravíme podle návodu na obale a necháme asi 5 minut odstát. V jiné misce metličkou rozšleháme žloutek, máslo a vanilkový cukr dohladka. Kaši naneseme do máslem vymazaných misek na zapékání. Povrch zalijeme směsí a naneseme odkapané ovoce. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na ovoce a vložíme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 20 minut

Nutriční hodnoty na recept Ovesný nákyp

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
331 kJ
79 kcal
Tuky 8.97 g 4.65 g
Sacharidy 10.71 g 5.55 g
Bílkoviny 3.04 g 1.57 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek