COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ovesný nákyp

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Naše kaše nejsou jen na snídani. Připravte si je jako dezert v podobě ovesného nákypu z libovolné ovesné kaše Dr. Oetker a Vanilkovým cukrem Dr. Oetker. Zapečte je s vyšlehaným sněhem z bílku, pod kterým se bude skrývat ovoce. Nikdo neodolá.

2 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Ovesný nákyp

Ještě potřebujeme:

zapékací nádoba
elektrický ruční šlehač

Přísady:

1 balíček Ovesná kaše s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
150 ml voda horká
1 ks žloutek
20 g máslo rozpuštěné
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
ovoce z kompotu (meruňky, švestky, višně apod.) důkladně odkapané
1 kusů bílek
10 g cukr

preparation

příprava

1

Kaši s horkou vodou v míse připravíme podle návodu na obale a necháme asi 5 minut odstát. V jiné misce metličkou rozšleháme žloutek, máslo a vanilkový cukr dohladka. Kaši naneseme do máslem vymazaných misek na zapékání. Povrch zalijeme směsí a naneseme odkapané ovoce. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na ovoce a vložíme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 20 minut

Nutriční hodnoty na recept Ovesný nákyp

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
331 kJ
79 kcal
Tuky 8.97 g 4.65 g
Sacharidy 10.71 g 5.55 g
Bílkoviny 3.04 g 1.57 g