Flag

Ovesný nákyp

2 porce
Jednoduché
30
Naše kaše nejsou jen na snídani. Připravte si je jako dezert v podobě ovesného nákypu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 balíčekOvesná kaše vanilka Dr. Oetker
150 mlvoda horká
1 ksžloutek
20 gmáslo rozpuštěné
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
ovoce z kompotu (meruňky, švestky, višně apod.) důkladně odkapané
1 kusůbílek
10 gcukr
Ještě potřebujeme
zapékací nádoba
elektrický ruční šlehač
Picture - Ovesná kaše vanilka Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Kaši s horkou vodou v míse připravíme podle návodu na obale a necháme asi 5 minut odstát. V jiné misce metličkou rozšleháme žloutek, máslo a vanilkový cukr dohladka. Kaši naneseme do máslem vymazaných misek na zapékání. Povrch zalijeme směsí a naneseme odkapané ovoce. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na ovoce a vložíme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C