COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pařížské čokoládové srdce s brusinkami

(0)
3 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Čokoládové pohlazení pro zamilované

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pařížské čokoládové srdce s brusinkami

Ještě potřebujeme:

forma ve tvaru srdce (Ø 22-24 cm)
forma ve tvaru srdce (Ø 22-24 cm)

Na náplň:

1 balení Pařížský dort Dr. Oetker (pouze balení na přípravu krému, součást balení)
500 ml smetana ke šlehání 33%
200 g džem brusinkový

Na těsto:

1 balení Pařížský dort Dr. Oetker (pouze balení na přípravu korpusu,součást balení)
260 ml voda
30 ml olej
2 ks vejce

Na posypání:

1 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu krému svaříme obsah se směsí na krém (součást balení Pařížského dortu Dr.Oetker) se smetanou podle návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, nejlépe přes noc, do chladničky.

2

Na přípravu těsta smícháme obsah sáčku se směsí na korpus (součást balení Pařížského dortu Dr.Oetker) s vodou, olejem a vejci podle návodu na obale. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Doba pečení: asi 35 minut

3

Po upečení necháme korpus vychladnout a jednou podélně rozřízneme. Na spodní část korpusu rozetřeme brusinkový džem.

4

Vychlazený krém vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Polovinu krému naneseme na brusinky, uhladíme a přikryjeme vrchním dílem korpusu. Zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Na povrchu dortu nožem vytvoříme rýhovaný vzor a posypeme kakaem. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Pařížské čokoládové srdce s brusinkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1938 kJ
463 kcal
1051 kJ
251 kcal
Tuky 32.14 g 17.37 g
Sacharidy 38.92 g 21.04 g
Bílkoviny 6.83 g 3.69 g