COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníková chaloupka

ze směsi Perníčky Dr.Oetker

1 ks

střední obtížnost 80 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníková chaloupka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy (4 cm, 5 cm, 7 cm, 8,5 cm)
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy (4 cm, 5 cm, 7 cm, 8,5 cm)

Přísady:

1 balení Perníčky Dr. Oetker
25 g máslo změklé nebo margarín
3 PL med
2 ks vejce

Na potření:

O nás 2 PL mléko polotučné nebo bílek

Na ozdobení:

2 balení Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker
1 balení Sněhové vločky Dr. Oetker
1 balení Tubičky bílé 4 ks Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s máslem nebo margarínem, medem a vejci podle návodu na obale.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o tloušťce 0,5 cm a ostrým nožem vykrájíme části chaloupky. Na střechu vykrojíme 2 x obdélníky 13 x 11 cm, 2 x boční strany 10 x 7 cm, čelní a zadní štít 10,5 x 7 x 8 cm. Do čelního štítu vykrojíme 2x čtvereček (okna) a do štítu srdce. Do jedné boční strany vykrojíme dveře a do druhé okno a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Ze zbývajícího těsta vykrájíme hvězdičky různých průměrů na stromečky. Díly chaloupky a hvězdičky opatrně naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme mlékem nebo bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

3

Upečené díly chaloupky necháme vychladnout.

4

Pomocí zdobicí polevy bílé části chaloupky slepíme k sobě a dozdobíme dle vlastní fantazie. Hvězdičky od největší po nejmenší střídavě slepíme polevou na sebe a ozdobíme dle vlastní fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Perníková chaloupka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 15110kJ
3609kcal
1411kJ
337kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek