COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pikantní jahodovo-rybízové čatní

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Někdo to rád pálivé! Pikantní pochoutku z jahod a rybízu si můžete připravit i Vy se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker. Ideální k sýrům a grilovanému masu.

O nás 8 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pikantní jahodovo-rybízové čatní

Přísady:

500 g jahody očištěné
400 g rybíz červený
100 g cibule červená
2 zarovnaných KL chilli koření
2 zarovnaných KL skořice mletá
2 zarovnaných KL sůl
200 ml červené víno
50 ml balsamikový ocet
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu čatní vložíme do většího hrnce na kousky nakrájené jahody a kuličky rybízu. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, koření, skořici, sůl, víno, ocet a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Pikantní jahodovo-rybízové čatní

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 33kJ
8kcal
289kJ
69kcal
Tuky 0.03g 0.27g
Sacharidy 1.99g 16.56g
Bílkoviny 0.08g 0.70g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek