COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pikantní jahodovo-rybízové čatní

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Někdo to rád pálivé! Pikantní pochoutku z jahod a rybízu si můžete připravit i Vy se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker. Ideální k sýrům a grilovanému masu.

asi 8 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pikantní jahodovo-rybízové čatní

Přísady:

500 g jahody očištěné
400 g rybíz červený
100 g cibule červená
2 zarovnaných KL chilli koření
2 zarovnaných KL skořice mletá
2 zarovnaných KL sůl
200 ml červené víno
50 ml balsamikový ocet
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu čatní vložíme do většího hrnce na kousky nakrájené jahody a kuličky rybízu. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, koření, skořici, sůl, víno, ocet a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Pikantní jahodovo-rybízové čatní

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 33 kJ
8 kcal
289 kJ
69 kcal
Tuky 0.03 g 0.27 g
Sacharidy 1.99 g 16.56 g
Bílkoviny 0.08 g 0.70 g