COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pikantní rajčatové čatní

Čatní připravíte rychle a jednoduše s pomocí Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker. Pikantní pochoutka, ktorou oceníte zejména při grilování.

O nás 4 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pikantní rajčatové čatní

Přísady:

400 g rajčata (očištěná, nakrájená)
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
0,5 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
150 g cibule červená, očištěná
stroužek česnek
1 ks feferonka červená
100 ml šťáva mrkvová
30 g rajčatový protlak
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaných PL bazalka čerstvá (nasekané listy)
2 PL citrónová šťáva
2 KL sůl
pepř čerstvě umletý
2 na špičku nože skořice

preparation

příprava

1

Nadrobno nakrájená rajčata vložíme do hrnce. Přidáme 1 KL vanilkové pasty, želírovací cukr a důkladně promícháme. Necháme 30 minut odstát.

2

Rajčata trochu pomačkáme šťouchadlem na brambory. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Feferonku očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli, česnek, feferonku, mrkvovou šťávu, protlak a citrónovou kůru přidáme k rajčatům a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Přidáme bazalku a citrónovou šťávu. Čatní dochutíme solí, pepřem a skořicí a ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Pikantní rajčatové čatní

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 38kJ
9kcal
276kJ
66kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek