Flag

Pikantní rajčatové čatní

asi 4 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Čatní připravíte rychle a jednoduše s pomocí Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker. Pikantní pochoutka, ktorou oceníte zejména při grilování.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo čerstvých rajčat můžeme použít jednu konzervu loupaných rajčat (400 g). Čatní podáváme se sýrem a krekry.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
400 grajčata (očištěná, nakrájená)
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
0,5 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
150 gcibule červená, očištěná
1 stroužekčesnek
1 ksfeferonka červená
100 mlšťáva mrkvová
30 grajčatový protlak
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaných PLbazalka čerstvá (nasekané listy)
2 PLcitrónová šťáva
2 KLsůl
pepř čerstvě umletý
2 na špičku nožeskořice
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Nadrobno nakrájená rajčata vložíme do hrnce. Přidáme 1 KL vanilkové pasty, želírovací cukr a důkladně promícháme. Necháme 30 minut odstát.

2

Rajčata trochu pomačkáme šťouchadlem na brambory. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Feferonku očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli, česnek, feferonku, mrkvovou šťávu, protlak a citrónovou kůru přidáme k rajčatům a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Přidáme bazalku a citrónovou šťávu. Čatní dochutíme solí, pepřem a skořicí a ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Místo čerstvých rajčat můžeme použít jednu konzervu loupaných rajčat (400 g). Čatní podáváme se sýrem a krekry.