
Sametový jahodový sirup
asi 2 litrů
Jednoduché
30
Jahodové osvěžení ideální na dětskou párty. Jahodový sirup připravíte jednoduše a rychle se Sirupfixem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Přísady
Příprava:
Příprava :
30 min
1
Jahody nakrájíme na menší kousky, přidáme vodu a 5 minut povaříme. Směs necháme vychladnout, potom přidáme cukr a Sirupfix a důkladně rozmícháme. Směs uložíme na noc do ledničky.
2
Druhý den směs přecedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a zahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.
Sirup po otevření skladujeme v ledničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.
Recipe Tips
Na vylisování šťávy lze použít i odšťavňovač.
Tipy
Tip: Na vylisování šťávy lze použít i odšťavňovač.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Jemný jahodovo-broskvový džem![]()

40 MinJednoduché
Jemný jahodovo-broskvový džem
40 MinJednoduché
Jemný jahodovo-broskvový džem
Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně![]()

70 MinJednoduché
Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně
70 MinJednoduché
Pampeliškový sirup jednoduše i kreativně
Hřejivý sirup ze švestek a vína![]()

70 MinJednoduché
Hřejivý sirup ze švestek a vína
70 MinJednoduché
Hřejivý sirup ze švestek a vína
Švestkovo-čokoládová pomazánka![]()

40 MinJednoduché
Švestkovo-čokoládová pomazánka
40 MinJednoduché
Švestkovo-čokoládová pomazánka
Sametový džem z ostružin a angreštu![]()

25 MinJednoduché
Sametový džem z ostružin a angreštu
25 MinJednoduché
Sametový džem z ostružin a angreštu
Sirup z květů bezu černého![]()

35 MinJednoduché
Sirup z květů bezu černého
35 MinJednoduché
Sirup z květů bezu černého
Jahodový džem s vanilkou se sníženým obsahem kalorií![]()

30 MinJednoduché
Jahodový džem s vanilkou se sníženým obsahem kalorií
30 MinJednoduché
Jahodový džem s vanilkou se sníženým obsahem kalorií