COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pistáciová kolečka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vyzkoušejte zelené těsto s Premium Puding Pistácie Dr. Oetker.

asi 30 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Pistáciová kolečka

Na těsto:

200 g hladká mouka
3 balíčky Premium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
120 g moučkový cukr
125 g máslo změklé
1 ks vejce

Na slepení a ozdobení:

100 g džem meruňkový
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

formička kolečka (Ø 5 cm)
2 ks plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem a cukrem. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme asi na 30 minut do chladničky.  Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kolečka. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Kolečka necháme vychladnout.

3

Kolečka vždy dvě slepíme džemem k sobě. Povrch dozdobíme polevou rozpuštěnou podle návodu na obale.

Nutriční hodnoty na recept Pistáciová kolečka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 448 kJ
107 kcal
1595 kJ
381 kcal
Tuky 5.38 g 19.23 g
Sacharidy 13.52 g 48.29 g
Bílkoviny 1.26 g 4.49 g