Flag

Pistáciová kolečka

asi 30 kusů
Jednoduché
40
Vyzkoušejte zelené těsto s Premium Puding Pistácie Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
3 balíčkyPremium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
120 gmoučkový cukr
125 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na slepení a ozdobení
100 gdžem meruňkový
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
formička kolečka (Ø 5 cm)
2 ksplech na pečení
Picture - Premium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem a cukrem. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme asi na 30 minut do chladničky.  Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kolečka. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Kolečka necháme vychladnout.

3

Kolečka vždy dvě slepíme džemem k sobě. Povrch dozdobíme polevou rozpuštěnou podle návodu na obale.