COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Podzimní mřížkový koláč

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

lahodný

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Podzimní mřížkový koláč

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

350 g mouka celozrnná špaldové
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
100 g moučkový cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarínu změklého
2 PL citrónová kůra ( z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 ks vejce

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
40 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
3 PL švestková povidla
400 g švestky očištěných a odpeckovaných

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a skořicovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, kůru a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme tvaroh s pudingem, cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

3

Z těsta odebereme ⅓ a odložíme stranou. Ze zbytku těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme kulatý plát o průměru 30 cm a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Těsto potřeme povidly, naneseme náplň a obložíme švestkami. Z odloženého těsta vyválíme plát a pomocí rádýlka nebo ostrého nože nařežeme na pruhy a na koláči vytvoříme mřížku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 45 minut

4

Koláč necháme vychladnout

Nutriční hodnoty na recept Podzimní mřížkový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1549 kJ
370 kcal
1118 kJ
267 kcal
Tuky 19.76 g 14.21 g
Sacharidy 43.76 g 31.48 g
Bílkoviny 7.49 g 5.39 g