COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pracny

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Tradiční české vánoční cukroví, které nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Pracny provoněné Holandským kakaem, Vanilkovým i Vanilínovým cukrem, ale i Skořicovým cukrem Dr. Oetker.

150 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Pracny

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na pracny

Na těsto:

350 g mouka polohrubá
120 g mleté ořechy (vlašské nebo lískové)
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
210 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
6 kusů hřebíček rozdrcené
250 g máslo změklé
1 PL mléko polotučné

Na obalení:

150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s ořechy, kakaem, cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a hřebíčky. Přidáme máslo a mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky odpočinout. Poté těsto vymačkáme do máslem vymazaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Pracny necháme po upečení mírně zchladnout, vyklopíme z formiček a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilínovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Pracny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 134kJ
32kcal
155kJ
37kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek