COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pracny

Tradiční české vánoční cukroví, které nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Pracny provoněné Holandským kakaem, Vanilkovým i Vanilínovým cukrem, ale i Skořicovým cukrem Dr. Oetker.

150 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Pracny

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na pracny

Na těsto:

350 g mouka polohrubá
120 g mleté ořechy (vlašské nebo lískové)
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
210 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
6 kusů hřebíček rozdrcené
250 g máslo změklé
1 PL mléko polotučné

Na obalení:

150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s ořechy, kakaem, cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a hřebíčky. Přidáme máslo a mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky odpočinout. Poté těsto vymačkáme do máslem vymazaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Pracny necháme po upečení mírně zchladnout, vyklopíme z formiček a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilínovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Pracny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 134kJ
32kcal
155kJ
37kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka