COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Preclíky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Slané kynuté preclíky vhodné k pivu i vínu.

30 kusů

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Preclíky

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KL cukr
2 zarovnaná KL sůl
0,5 KL pepř mletý
120 g máslo změklé nebo margarín
300 ml pivo světlé
2 ks žloutek

Na potření a posypání:

1 ks vejce
sůl hrubozrnná
kmín , mák nebo sezam

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí a pepřem.  Přidáme máslo nebo margarín, pivo a žloutky a vypracujeme na hladké těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout.  Z vykynutého těsta vytvoříme preclíky a naneseme na plech vyložený papírem na pečení.

2

Preclíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: asi 45 minut

3

Preclíky necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Preclíky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 389 kJ
93 kcal
1143 kJ
273 kcal
Tuky 3.85 g 11.33 g
Sacharidy 12.68 g 37.29 g
Bílkoviny 2.33 g 6.85 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek