COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pruhovaný želé dezert

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

jarní osvěžení

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pruhovaný želé dezert

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač

Na dezert:

3 balíčky Dort-želé žluté Dr. Oetker
700 ml šťáva pomerančová (ovocné šťávy nebo džusu)
2 PL cukr

Na náplň:

500 g mascarpone
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
200 g moučkový cukr
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažné
200 ml smetana ke šlehání 33%

preparation

příprava

1

Na přípravu dezertu připravíme dort-želé podle návodu na obale se šťávou nebo džusem a cukrem. Do plechu vypláchnutého studenou vodou nalijeme 1/3 želé a necháme v chladničce ztuhnout.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme mascarpone s vanilkovým cukrem, extraktem, kůrou a cukrem a vymícháme dohladka. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi.

3

Na ztuhlé želé naneseme polovinu náplně a uhladíme. Nalijeme druhou třetinu želé a uložíme do chladničky ztuhnout (pokud želé v kastrůlku ztuhlo, můžeme ho znovu rozehřát).

4

Naneseme druhou polovinu náplně a zalijeme zbylým želé. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Poté dezert nakrájíme na kostky.

Nutriční hodnoty na recept Pruhovaný želé dezert

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1507kJ
360kcal
984kJ
235kcal
Tuky 12.82g 8.38g
Sacharidy 30.23g 19.76g
Bílkoviny 3.28g 2.14g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek