COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rybízové košíčky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jako pírko s krémem z Creme Ole s vanilkovou příchutí Dr.Oetker provoněné Vanilkovou pastou Dr.Oetker

asi 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Rybízové košíčky

Na těsto:

2 balení listové těsto vyválené
1 ks vejce
1 balíček Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

Na náplň:

350 ml mléko polotučné
1 balíček Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1 - 2 PL Vanilková pasta Dr. Oetker
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

Na ozdobení:

500 g rybíz červený
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

formička na vykrajování (Ø 3,5 a 5,5 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Z jedné poloviny balení listového těsta vykrájíme formičkou o Ø 5,5 cm 12 koleček a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Druhé těsto přehneme a na povrch naneseme zbylou polovinu listového těsta. Z navrstveného těsta vykrojíme 12 koleček formičkou o Ø 5,5 cm, do kterých pomocí formičky o Ø 3,5 cm vykrojíme z každého střed. Vykrojené kroužky o Ø 5,5 cm naneseme na kolečka položená na plechu. Vzniklé košíčky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Košíčky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme mléko s Crème Olé, vanilkovým cukrem, vanilkovou pastou a tvarohem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Náplň naplníme do cukrářského sáčku a naneseme ji do košíčků.

4

Povrch košíčků dozdobíme rybízem a pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Rybízové košíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 314 kJ
75 kcal
297 kJ
71 kcal
Tuky 1.92 g 1.82 g
Sacharidy 11.01 g 10.48 g
Bílkoviny 4.51 g 4.29 g