Flag

Rybka

12 porcí
Jednoduché
80
Originální, ale jednoduchý dort, kde se při zdobení fantazii meze nekladou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
4 ksžloutek
180 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 mlolej
60 mlvoda vlažná
200 gmouka polohrubá
0,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
Na náplň
1 baleníKrémová náplň vanilková Dr. Oetker
200 mlmléko polotučné
2 - 3 PLmoučkový cukr
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Na ozdobení
1 baleníTubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobení 4 barvy  Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme  bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a zašleháme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem, sníh z bílků a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale a obarvíme ji barvou. Polovinu náplně naneseme na spodní díl korpusu a zakryjeme horním dílem. Zbytek náplně naneseme na povrch a okraje dortu a uhladíme. Z dortu pomocí nože odřízneme malou čtvrtku dortu a položíme jako ocásek.

4

Rybku ozdobíme tubičkami a zdobením dle své vlastní fantazie.