COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sametový angreštovo rybízový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální kombinace.

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sametový angreštovo rybízový džem

Přísady:

750 g angrešt očištěný
250 ml nektar z černého rybízu
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
500 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu do hrnce vložíme angrešt a ponorným mixérem ho rozmixujeme. Přidáme džus, kyselinu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Sametový angreštovo rybízový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 88 kJ
21 kcal
674 kJ
161 kcal
Tuky 0.01 g 0.10 g
Sacharidy 5.20 g 39.97 g
Bílkoviny 0.05 g 0.42 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek