COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sametový džem z borůvek a rybízu

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Oblíbené letní osvěžení si můžete jednoduše a rychle připravit i Vy se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker. Skělá chuť ovoce Vás přesvědčí.

asi 4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sametový džem z borůvek a rybízu

Přísady:

500 g borůvky - propasírovaných (asi z 800 g čerstvých nebo zmrazených)
500 g rybíz červený - propasírovaného (asi z 900 g čerstvého nebo zmrazeného)
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu sametového džemu vložíme do hrnce propasírované borůvky, červený rybíz, želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Sametový džem z borůvek a rybízu

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 63 kJ
15 kcal
335 kJ
80 kcal
Tuky 0.06 g 0.32 g
Sacharidy 4.10 g 21.57 g
Bílkoviny 0.15 g 0.80 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek