COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sametový džem z borůvek a rybízu

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Oblíbené letní osvěžení si můžete jednoduše a rychle připravit i Vy se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker. Skělá chuť ovoce Vás přesvědčí.

asi 4 sklenic (á 350 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sametový džem z borůvek a rybízu

Přísady:

500 g borůvky - propasírovaných (asi z 800 g čerstvých nebo zmrazených)
500 g rybíz červený - propasírovaného (asi z 900 g čerstvého nebo zmrazeného)
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu sametového džemu vložíme do hrnce propasírované borůvky, červený rybíz, želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Sametový džem z borůvek a rybízu

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 63 kJ
15 kcal
335 kJ
80 kcal
Tuky 0.06 g 0.32 g
Sacharidy 4.10 g 21.57 g
Bílkoviny 0.15 g 0.80 g