Flag

Sametový džem z borůvek a rybízu

asi 4 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
40
Oblíbené letní osvěžení si můžete jednoduše a rychle připravit i Vy se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker. Skělá chuť ovoce Vás přesvědčí.
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Džem lze zjemnit Vanilkovým luskem „Bourbon“ Dr.Oetker, který podélně rozřízneme a nožem vyškrábeme dužinu, kterou přidáme k propasírovanému ovoci.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gborůvky - propasírovaných (asi z 800 g čerstvých nebo zmrazených)
500 grybíz červený - propasírovaného (asi z 900 g čerstvého nebo zmrazeného)
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu sametového džemu vložíme do hrnce propasírované borůvky, červený rybíz, želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • TIP: Džem lze zjemnit Vanilkovým luskem „Bourbon“ Dr.Oetker, který podélně rozřízneme a nožem vyškrábeme dužinu, kterou přidáme k propasírovanému ovoci.