Flag

Skořicové spirálky

asi 30 porcí
Jednoduché
40
Voňavé a chutné pečivo okouzlí každou návštěvu díky Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro obměnu můžeme připravit např. čokoládové spirálky a pláty těsta pomazat oříškovým krémem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
550 ghladká mouka
1 baleníDroždí sušené Dr. Oetker
100 mlmléko polotučné vlažné
200 mlvoda vlažná
60 mlolej rostlinný
85 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
Na náplň
70 gmáslo rozpuštěného
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
Na posypání
30 gmáslo rozpuštěného
2 PLcukr
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, droždí, přilijeme mléko, vlažnou vodu a olej. Postupně přidáváme cukr, vanilínový cukr a sůl. Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Pokud se lepí ke stěně nádoby, přidáme lžíci mouky.

2

Mezitím si připravíme skořicovou náplň smícháním rozpuštěného másla se skořicovým cukrem.

3

Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně hodinu kynout. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na poloviny a obě pečlivě rozválíme na tenký plát, přibližně stejně velký.

4

První plát pomažeme již připravenou skořicovou náplní a překryjeme druhým plátem těsta. Pomocí rádýlka nakrájíme na proužky široké 3 cm. Jednotlivé proužky zatočíme na obou koncích každý opačným směrem. Připravené spirálky přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, lehce omastíme trochou rozpuštěného másla a posypeme cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

5

Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.

Náš tip

  • Pro obměnu můžeme připravit např. čokoládové spirálky a pláty těsta pomazat oříškovým krémem.