Flag

Skořicový opičí chléb

asi 12 porcí
Jednoduché
155
Kynuté těsto s Droždím Dr. Oetker s dokonalou chutí Skořicového cukru Dr. Oetker. Jednotlivé kousky uždibujeme a prsty si olizujeme od másla a skořice 😊.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 KLsůl
3 PLcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
2 PLmáslo rozpuštěné
180 mlmléko polotučné vlažné
Na obalení
120 gcukr třtinový
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
0,5 KLnové koření mleté
125 gmáslo rozpuštěné
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou. Přidáme vejce, máslo a mléko a vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

2

Na obalení v míse smícháme cukr se skořicovým cukrem a kořením.

3

Z těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček o ø asi 2 cm, který nakrájíme na kousky o délce asi 2 cm. Z kousků vytvarujeme kuličky. Kuličky namáčíme v másle a obalíme v ochuceném cukru. Kuličky naneseme těsně vedle sebe do máslem vymazané formy. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě ještě asi hodinu kynout.

4

Odstraníme fólii, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Chléb podáváme nejlépe teplý.