COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sladká jahodovo-papriková pomazánka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční pomazánku z jahod a paprik se sníženou energetickou hodnotou si můžete připravit i Vy se Želírovacím cukrem se stévií od Dr. Oetker.

asi 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sladká jahodovo-papriková pomazánka

Přísady:

350 g jahody (očištěné, nakrájené)
350 g papriky červená (očištěná, nakrájená)
1 balíček Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Jahody a papriky nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařené pomazánky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Sladká jahodovo-papriková pomazánka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 54 kJ
13 kcal
682 kJ
163 kcal
Tuky 0.51 g 6.34 g
Sacharidy 2.60 g 32.55 g
Bílkoviny 0.42 g 5.20 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek