COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sladká jahodovo-papriková pomazánka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Netradiční pomazánku z jahod a paprik se sníženou energetickou hodnotou si můžete připravit i Vy se Želírovacím cukrem se stévií od Dr. Oetker.

O nás 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sladká jahodovo-papriková pomazánka

Přísady:

350 g jahody (očištěné, nakrájené)
350 g paprika červená (očištěná, nakrájená)
1 balíček Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Jahody a papriky nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařené pomazánky. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Nutriční hodnoty na recept Sladká jahodovo-papriková pomazánka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 54kJ
13kcal
682kJ
163kcal
Tuky 0.51g 6.34g
Sacharidy 2.60g 32.55g
Bílkoviny 0.42g 5.20g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek