Flag

Slané plněné koláčky

20 kusů
Středně obtížné
125
Nabídněte vašim strávníkům něco nového. Voňavé slané koláčky s Droždím a Žitným kváskem Dr. Oetker se vždy podaří a krásně vykynou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
350 ghladká mouka
150 gmouka polohrubá
2 KLsůl
1 KLcukr
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 balíčekŽitný kvásek Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné vlažné
180 mlolej
3 ksžloutek
Na náplň
100 gšunka
50 ganglická slanina
100 guzený sýr
0,5 KLpepř bílý mletý
3 ksbílek
2 PLstrouhanka
Na sýrový krém
30 gparmazán strouhaný
1 PLDijonská hořčice
50 gzakysaná smetana
1 ksvejce slepičí
50 ganglická slanina
Na potření
1 ksvejce slepičí
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Žitný kvásek Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky se solí, cukrem, droždím a kváskem. Přidáme mléko, olej a žloutky a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme najemno nakrájenou šunku, slaninu a sýr. Přidáme pepř, bílky, zahustíme strouhankou a zamícháme.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 20 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme placku a do středu naneseme náplň. Zabalíme a vytvoříme koule, které naneseme spojenou stranou dolů na plech vyložený papírem na pečení. Necháme asi 10 minut kynout.

4

Na krém v misce parmazán s hořčicí, zakysanou smetanou a vejcem vymícháme dohladka.

5

Naběračkou do středu koláče vytvoříme důlek a okraje potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Do důlků rozdělíme nadrobno nakrájenou slaninu a zalijeme krémem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

6

Koláče necháme zchladnout.