COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Slavnostní borůvkový dort

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Nejen na letní oslavu slavnostní dort s náplní ze Zlatého klasu Dr.Oetker

O nás 12 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Slavnostní borůvkový dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
elektrický ruční šlehač

Na náplň:

2 balíčky Želatina v plátcích Dr. Oetker
8 PL voda
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
750 ml mléko polotučné
100 g cukr
500 g borůvky
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na těsto:

2 ks vejce
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
60 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na drobenku:

150 g hladká mouka
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g máslo změkklé nebo margarín

Na potření a posypání:

3 zarovnaná PL džem borůvkový
mandlové plátky (100g)
1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně necháme želatinu nabobtnat s vodou podle návodu na obale. Dva balíčky Zlatého klasu uvaříme podle návodu na obale, ale jen se 750 ml mléka a 100 g cukru. Vymačkané plátky želatiny rozpustíme v horkém Zlatém klasu, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

2

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

3

Korpus necháme zchladnout. Poté ho uvolníme z formy, odstraníme papír na pečení a necháme zcela vychladnout.

4

Na přípravu drobenky v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Drobenku naneseme na dno formy vyložené papírem na pečení a pomocí lžíce přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 2. Doba pečení: asi 12 minut

5

Drobenkový korpus necháme vychladnout. Opatrně přeneseme na podnos a potřeme borůvkovým džemem. Přiložíme piškotový korpus a okolo upevníme očištěný okraj dortové formy.

6

Borůvky omyjeme a necháme důkladně na sítku odkapat. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Vychladlý puding s želatinou vyšleháme dohladka a zlehka ručně vmícháme šlehačku. Vmícháme polovinu borůvek, náplň nalijeme na korpus a uhladíme. Zbytek borůvek naneseme na povrch do středu dortu tak, aby zůstal volný okraj široký asi 2 cm. Dort uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky tuhnout.

7

Na ozdobení na teflonové pánvi bez tuku opražíme mandlové plátky dozlatova a necháme je na talíři vychladnout. Uvolníme okraj formy a ozdobíme strany a okraj dortu mandlemi. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Slavnostní borůvkový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1758kJ
420kcal
762kJ
182kcal
Tuky 23.09g 10.00g
Sacharidy 46.58g 20.16g
Bílkoviny 6.91g 2.99g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek