Sněhulákový dort

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Roztomilý sněhulákový dort bude ozdobou na zimní dětské oslavě. Jeho povrch jednoduše dozdobíte Fondánem Dr. Oetker.

asi 12 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Sněhulákový dort

Na těsto:

2 ks jablek
250 g máslo změklé
150 g cukr
1 KL sůl
4 ks vejce
220 g hladká mouka
70 g Solamyl bez lepku Dr. Oetker
70 g ořechy lískové mleté
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
180 ml džus jablečný

Na náplň:

3 ks jablek
60 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
250 g mascarpone
400 ml smetana ke šlehání 33%

Na krém:

250 g máslo změklé
250 g moučkový cukr
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na ozdobení:

4 balíčky Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
2 PL Holandské kakao Dr. Oetker
3 balení Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
2 ks dortová forma (ø 18 cm)
Solamyl bez lepku Dr. Oetker (na podsypávání fondánu)
2 ks špejle

preparation

příprava

1

Jablka oloupeme a nakrájíme je na asi 1 cm dlouhé kostky. V míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s cukrem a solí do pěny. Přidáme mouku smíchanou se Solamylem, ořechy, kypřicím práškem a skořicovým cukrem. Přidáme džus a jablka a důkladně promícháme. Těsto rozdělíme do dvou forem vyložených papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté je vyjmeme z formy, odstraníme papír na pečení a každý jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně oloupeme jablka a najemno je nastrouháme. Šťávu z nich slijeme, důkladně vymačkáme a odložíme stranou. V misce smícháme cukry se smeta-fixem. V míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme mascarpone a postupně při stejném výkonu přiléváme smetanu. Jakmile hmota začne tuhnout, přidáme směs cukrů se smeta-fixem a vyšleháme dotuha. Nakonec zlehka krátce vmícháme nastrouhaná jablka. Na jednu část korpusu naneseme třetinu náplně a uhladíme. Zakryjeme duhou částí korpusu a opět naneseme třetinu náplně a uhladíme. Zakryjeme třetí částí korpusu a naneseme zbylou náplň a opět uhladíme. Zakryjeme čtvrtou částí korpusu a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

4

Na krém v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s cukrem a pastou dohladka. Krémem potřeme povrch a strany dortu. Uložíme do chladničky.

5

Pomocí válečku vyválíme 3 balíčky fondánu na škrobem posypané pracovní ploše na plát o ø asi 60 cm. Plát opatrně přeneseme na dort a potáhneme. Přebytečný fondán rádýlkem nebo ostrým nožem odřízneme. Menší část fondánu obarvíme žlutou a červenou barvou tak, aby nám vznikla oranžová barva. Vytvarujeme z ní sněhulákovi nos. Zbytek odříznutého fondánu obarvíme kakaem nahnědo. Z části hnědého fondánu vytvarujeme paže sněhuláka a do spodních konců zapíchneme špejle. Hnědý fondán obarvíme černou barvou. Z černého vytvarujeme klobouk, oči a ústa sněhuláka. Vše necháme zaschnout při pokojové teplotě. Zbylý balíček fondánu obarvíme modrou barvou. Z kousku vytvoříme proužek a připevníme ho kolem klobouku. Ze zbylého modrého fondánu vyválíme pruh asi 80 cm dlouhý a 5 cm široký a naneseme kolem dortu jako šálu. Konce šály nařežeme pomocí ostrého nože. Sněhulákovi přilepíme trochou vody klobouk, nos, oči a ústa a zapíchneme paže.

Nutriční hodnoty na recept Sněhulákový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 4576 kJ
1093 kcal
1524 kJ
364 kcal
Tuky 59.07 g 19.69 g
Sacharidy 121.25 g 40.42 g
Bílkoviny 8.02 g 2.67 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám