COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špaldové kváskové lívance

(0)
1 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nadýchané kynuté lívance se Žitným kváskem Dr. Oetker, špaldovou moukou a chia semínky.

4 - 6 porcí

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldové kváskové lívance

Na rozkvas:

1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
150 g žitná mouka hladká
200 - 250 ml voda

Na těsto:

100 g špaldová mouka celozrnná
100 g hladká mouka
30 g cukr třtinový
1 KL Chia semínka
300 ml mléko polotučné vlažné
2 ks vejce

Na smažení:

olej slunečnicový

Ještě potřebujeme:

lívanečník

preparation

příprava

1

Na přípravu rozkvasu v míse smícháme kvásek, mouku a vodu a přikryjme utěrkou.

2

Druhý den na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s rozkvasem, cukrem a semínky. Přidáme mléko, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Poté důkladně zapracujeme vejce.

3

Na lívanečníku potřeném trochou oleje smažíme lívance po obou stranách dozlatova.

Nutriční hodnoty na recept Špaldové kváskové lívance

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1101 kJ
263 kcal
50 kJ
12 kcal
Tuky 4.53 g 0.21 g
Sacharidy 46.22 g 2.11 g
Bílkoviny 10.63 g 0.49 g