COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špaldové kváskové lívance

Nadýchané kynuté lívance se Žitným kváskem Dr. Oetker, špaldovou moukou a chia semínky.

4 - 6 porcí

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldové kváskové lívance

Na rozkvas:

1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
150 g žitná mouka hladká
200 - 250 ml voda

Na těsto:

100 g špaldová mouka celozrnná
100 g hladká mouka
30 g cukr třtinový
1 KL Chia semínka
300 ml mléko polotučné vlažné
2 ks vejce

Na smažení:

olej slunečnicový

Ještě potřebujeme:

lívanečník

preparation

příprava

1

Na přípravu rozkvasu v míse smícháme kvásek, mouku a vodu a přikryjme utěrkou.

2

Druhý den na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s rozkvasem, cukrem a semínky. Přidáme mléko, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Poté důkladně zapracujeme vejce.

3

Na lívanečníku potřeném trochou oleje smažíme lívance po obou stranách dozlatova.

Nutriční hodnoty na recept Špaldové kváskové lívance

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1101 kJ
263 kcal
50 kJ
12 kcal
Tuky 4.53 g 0.21 g
Sacharidy 46.22 g 2.11 g
Bílkoviny 10.63 g 0.49 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek