COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špaldové rohlíčky s mandlemi

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční rohlíčky ze špaldové a amarantové mouky, s Třtinovým cukrem s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker ozvláštní váš vánoční stůl.

asi 40 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldové rohlíčky s mandlemi

Na těsto:

100 g špaldová mouka
50 g amarantová mouka
30 g kokosový cukr
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 g mandle mleté
110 g máslo změklé
1 ks žloutek

Na obalení:

100 g cukr třtinový moučkový
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky, kokosový cukr, třtinový cukr a mandle.  Přidáme máslo a žloutek a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Poté z těsta vytvoříme rohlíčky a naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pečeme dozlatova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 8 minut

3

Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým  cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Špaldové rohlíčky s mandlemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 197 kJ
47 kcal
75 kJ
18 kcal
Tuky 2.96 g 1.14 g
Sacharidy 4.25 g 1.64 g
Bílkoviny 0.45 g 0.18 g