COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špaldové rohlíčky s mandlemi

(0)
4 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční rohlíčky ze špaldové a amarantové mouky, s Třtinovým cukrem s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker ozvláštní váš vánoční stůl.

O nás 40 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldové rohlíčky s mandlemi

Na těsto:

100 g špaldová mouka
50 g amarantová mouka
30 g kokosový cukr
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 g mandle mleté
110 g máslo změklé
1 ks žloutek

Na obalení:

100 g cukr třtinový moučkový
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky, kokosový cukr, třtinový cukr a mandle.  Přidáme máslo a žloutek a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Poté z těsta vytvoříme rohlíčky a naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pečeme dozlatova.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: O nás 8 Minuty

3

Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým  cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Špaldové rohlíčky s mandlemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 197kJ
47kcal
75kJ
18kcal
Tuky 2.96g 1.14g
Sacharidy 4.25g 1.64g
Bílkoviny 0.45g 0.18g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek