COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špaldový koláč s drobenkou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Snídaně i svačina bez výčitek.

asi 12 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldový koláč s drobenkou

Na těsto:

100 g špaldová mouka bílá polohrubá
75 g špaldová mouka celozrnná
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 ks vejce
65 g cukr kokosový
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 g máslo nebo kokosový olej
200 g zakysaná smetana
1,5 ks hrnek drobného ovoce

Na drobenku:

1 balíček Ovesná kaše s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
50 ml voda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)

preparation

příprava

1

Celá vejce vyšleháme spolu s kokosovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo nebo kokosový olej a smetanu. Obě mouky promícháme s kypřicím práškem a po částech vmícháme do tekutých surovin. Malý plech vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, rovnoměrně uhladíme a bohatě zasypeme ovocem. Kromě jahod můžeme použít také ostružiny, rybíz či mražené ovoce z minulé sezóny.

2

Ovesnou kaši vysypeme do misky, přidáme vodu a promícháme. Vzniklé „těsto“, které je možné rozdrobit mezi prsty, naneseme na koláč. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 35 minut.

Nutriční hodnoty na recept Špaldový koláč s drobenkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 435 kJ
104 kcal
29 kJ
7 kcal
Tuky 7.20 g 0.48 g
Sacharidy 7.61 g 0.51 g
Bílkoviny 2.01 g 0.13 g