COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špaldový koláč s drobenkou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Snídaně i svačina bez výčitek.

asi 12 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldový koláč s drobenkou

Na těsto:

100 g špaldová mouka bílá polohrubá
75 g špaldová mouka celozrnná
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 ks vejce
65 g cukr kokosový
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 g máslo nebo kokosový olej
200 g zakysaná smetana
1,5 ks hrnek drobného ovoce

Na drobenku:

1 balíček Ovesná kaše s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
50 ml voda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)

preparation

příprava

1

Celá vejce vyšleháme spolu s kokosovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo nebo kokosový olej a smetanu. Obě mouky promícháme s kypřicím práškem a po částech vmícháme do tekutých surovin. Malý plech vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, rovnoměrně uhladíme a bohatě zasypeme ovocem. Kromě jahod můžeme použít také ostružiny, rybíz či mražené ovoce z minulé sezóny.

2

Ovesnou kaši vysypeme do misky, přidáme vodu a promícháme. Vzniklé „těsto“, které je možné rozdrobit mezi prsty, naneseme na koláč. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 35 minut.

Nutriční hodnoty na recept Špaldový koláč s drobenkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 435 kJ
104 kcal
29 kJ
7 kcal
Tuky 7.20 g 0.48 g
Sacharidy 7.61 g 0.51 g
Bílkoviny 2.01 g 0.13 g