Flag

Špenátový bezlepkový chlebíček

12 porcí
Jednoduché
80
Překvapte chlebíčkem s netradiční kombinací Zlatého klasu Dr. Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksvejce slepičí
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 PLVanilková pasta Dr. Oetker
1 PLcitrónová šťáva
200 mlolej
4 baleníZlatý klas Dr. Oetker
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
80 gšpenát listový baby nasekaný
Na ozdobení
1 balíčekPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PLvoda
špenát listový baby (pár lístků)
Ještě potřebujeme
forma na srnčí hřbet
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dopěny. Přidáme  sůl, vanilkovou pastu, šťávu a olej a krátce vyšleháme. Přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a metličkou důkladně vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme špenát. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Chlebíček necháme zchladnout. Poté ho z formy vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Polevu připravíme s vodou podle návodu na obale a povrch chlebíčku polijeme. Dozdobíme čerstvými lístky baby špenátu.