COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Špenátový bezlepkový chlebíček

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Překvapte chlebíčkem s netradiční kombinací Zlatého klasu Dr. Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.

12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Špenátový bezlepkový chlebíček

Na těsto:

5 ks vejce
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 PL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 PL citrónová šťáva
200 ml olej
4 balení Zlatý klas Dr. Oetker
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
80 g špenát listový baby nasekaný

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda
špenát listový baby (pár lístků)

Ještě potřebujeme:

forma na srnčí hřbet
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dopěny. Přidáme  sůl, vanilkovou pastu, šťávu a olej a krátce vyšleháme. Přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a metličkou důkladně vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme špenát. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 60 minut

2

Chlebíček necháme zchladnout. Poté ho z formy vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Polevu připravíme s vodou podle návodu na obale a povrch chlebíčku polijeme. Dozdobíme čerstvými lístky baby špenátu.

Nutriční hodnoty na recept Špenátový bezlepkový chlebíček

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1093 kJ
261 kcal
1285 kJ
307 kcal
Tuky 19.57 g 23.03 g
Sacharidy 17.38 g 20.44 g
Bílkoviny 3.87 g 4.55 g