na recept Středomořské pečivo s mletým masem
plech na pečení (30 x 40 cm) |
350 g | hladká mouka |
1 balíček | Droždí sušené Dr. Oetker |
1 zarovnaná KL | sůl |
200 ml | voda - vlažné |
2 PL | olej |
1 PL | olej |
cibule červená - malá | |
350 g | mleté maso |
česnek - stroužky | |
paprika menší červená | |
1 zarovnaná PL | rozmarýn |
1 zarovnaná KL | paprika mletá - sladká |
1 zarovnaná KL | sůl |
0,5 KL | pepř |
100 g | kozí sýr - krémový |
200 g | zakysaná smetana |
česnek stroužek | |
špetka | sůl |
špetka | pepř |
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme vodu a olej a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně na pánvi s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Ochutíme rozmarýnem, paprikou, solí a pepřem a asi 5 minut restujeme. Směs odstavíme, vmícháme kozí sýr a necháme vychladnout.
Do vykynutého těsta ručně zapracujeme náplň. Z těsta utvoříme placičky, které naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: O nás 25 Minuty
Na přípravu dipu v míse smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Pečivo lze podávat teplé i studené. Servírujeme s dipem.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
473kJ 113kcal |
929kJ 222kcal |
Tuky | 5.84g | 11.46g |
Sacharidy | 11.13g | 21.82g |
Bílkoviny | 4.27g | 8.38g |