Flag

Středomořské pečivo s mletým masem

asi 25 kusů
Jednoduché
45
Chuťový zážitek ze slaného pečiva s vůní moře.
Přísady
Příprava
Náš tip
TIPY: Pro výraznější chuť můžeme pečivo posypat 5 minutpřed dopečením sýrem. Dip lze připravit s bylinkami nebo s chilli. Pečivo lze připravit s jakýmkoliv druhem mletého masa.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
350 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
200 mlvoda - vlažné
2 PLolej
Na náplň
1 PLolej
cibule červená - malá
350 gmleté maso
česnek - stroužky
paprika menší červená
1 zarovnaná PLrozmarýn
1 zarovnaná KLpapriky mletá - sladká
1 zarovnaná KLsůl
0,5 KLpepř
100 gkozí sýr - krémový
Na dip
200 gzakysaná smetana
česnek stroužek
špetkasůl
špetkapepř
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme vodu a olej a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně na pánvi s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Ochutíme rozmarýnem, paprikou, solí a pepřem a asi 5 minut restujeme. Směs odstavíme, vmícháme kozí sýr a necháme vychladnout.

3

Do vykynutého těsta ručně zapracujeme náplň. Z těsta utvoříme placičky, které naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Na přípravu dipu v míse smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

5

Pečivo lze podávat teplé i studené. Servírujeme s dipem.

Náš tip

  • TIPY: Pro výraznější chuť můžeme pečivo posypat 5 minutpřed dopečením sýrem. Dip lze připravit s bylinkami nebo s chilli. Pečivo lze připravit s jakýmkoliv druhem mletého masa.