COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkový koláč s marcipánovou drobenkou

Vzpomínky na dětství na kynutý koláče s netradiční drobenkou s Marcipánem Dr.Oetker a rychlým kynutím s sušeným Droždím Dr.Oetker  

O nás 24 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkový koláč s marcipánovou drobenkou

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

200 ml mléko polotučné
75 g máslo změkklé, nebo margarín
400 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

Na náplň:

2000 g švestky

Na drobenku:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
70 g cukr
75 g máslo změkklé
150 g hladká mouka
50 g mandle mleté

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně švestky očistíme, zbavíme pecek a podélně rozpůlíme ale nedokrojíme.

3

Na přípravu drobenky do mísy nastrouháme marcipán. Přidáme cukr, máslo, mouku a mandle a ručně vypracujeme drobenku.

4

Na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme z těsta plát 30x40 cm. Plát přeneseme na vymazaný s moukou vysypaný plech. Obložíme hustě švestkami, které klademe přes sebe jako střešní tašky vnitřní stranou směrem nahoru. Povrch posypeme drobenkou a koláč nechápe ještě asi 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

5

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Švestkový koláč s marcipánovou drobenkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 984kJ
235kcal
729kJ
174kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 38.99g 28.88g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek