Flag

Sýrové tyčinky

asi 50 kusů
Středně obtížné
60
Sýrové tyčinky s Gustinem bez lepku Dr. Oetker a zeleninovým dipem.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sýrové tyčinky se skvěle hodí pro zamrazení. Rozmrazené před servírováním krátce ohřejeme v troubě.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
125 mlvoda
25 gmáslo
75 ghladká mouka
15 gGustin bez lepku Dr. Oetker
špetkasůl
3 ksvejce slepičí
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gtvrdý sýr strouhaný
Na dip
250 gtvaroh nízkotučný
150 gveganská smetana
1 ksmrkve
1 ksjarní cibulka
petržel hladkolistá čerstvá (svazek)
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Ještě potřebujeme
plechy na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou (Ø asi 1 cm)
struhadlo
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta přivedeme v kastrůlku vodu s máslem do varu. Přidáme mouku smíchanou s Gustinem a solí a důkladně vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme postupně vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dohladka. Nakonec vmícháme kypřicí prášek a sýr. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme těstem a na vymazaný plech tvoříme tyčinky asi 6 cm dlouhé. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Po dobu pečení troubu neotvíráme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Tyčinky necháme vychladnout.

3

Na přípravu dipu v míse smícháme tvaroh se smetanou. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a petrželku. Nakonec dochutíme solí a pepřem a podáváme s tyčinkami.

Náš tip

  • Sýrové tyčinky se skvěle hodí pro zamrazení. Rozmrazené před servírováním krátce ohřejeme v troubě.