Flag

Tart s marcipánem, kaštanovým pyré a švestkami

asi 12 porcí
Jednoduché
95
Originální švestkový tart s jemným korpusem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravilo studio Medové motúzy.
Přísady
Příprava
Náš tip
Koláč je výborný podávat se šlehačkou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
600 gkompot švestkový (po odkapání)
150 gmáslo změklé
50 gMarcipán Dr. Oetker
150 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce
5 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
50 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Mandle
100 mlmléko polotučné
400 mlsmetana ke šlehání 33%
60 gcukr
50 gkaštanové pyré
Na ozdobení
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 28 cm)
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Mandle
1

Na přípravu těsta necháme kompot na sítku důkladně odkapat. V míse vyšleháme máslo s marcipánem, cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem dohladka. Přidáme Zlatý klas smíchaný s moukou a kypřicím práškem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto uložíme asi na 30 minut do chladničky. Poté ho naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch naskládáme odkapané půlky švestek.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem, smetanou a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, přidáme do něj kaštanové pyré a vymícháme dohladka. Náplň naneseme na švestky a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnout.

4

Před podáváním koláč pocukrujeme.

Náš tip

  • Koláč je výborný podávat se šlehačkou.