COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Třená mramorová bábovka

(0)
5 4 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Klasická bábovka s Holandským kakaem Dr.Oetker

O nás 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Třená mramorová bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 kusů žloutek
2 PL voda
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
300 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 ml olej
2 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
5 ks bílek

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a kakaem a olej a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: O nás 40 - 50 Minuty

2

Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Třená mramorová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 666kJ
159kcal
1959kJ
468kcal
Tuky 9.83g 28.90g
Sacharidy 15.89g 46.74g
Bílkoviny 2.17g 6.39g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek