COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Třená mramorová bábovka

(0)
4 7 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Klasická bábovka s Holandským kakaem Dr.Oetker

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Třená mramorová bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 kusů žloutek
2 PL voda
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
300 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 ml olej
2 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
5 ks bílek

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a kakaem a olej a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 - 50 minut

2

Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Třená mramorová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 666 kJ
159 kcal
1959 kJ
468 kcal
Tuky 9.83 g 28.90 g
Sacharidy 15.89 g 46.74 g
Bílkoviny 2.17 g 6.39 g