Triple Choco krémeš

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Superčokoládový krémeš pro skutečné milovníky čokolády! Lahodný krém z Premium Pudingu Hořká Čokoláda Dr. Oetker. Neodolatelný!

20 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Triple Choco krémeš

Na těsto:

270 g hladká mouka
200 g moučkový cukr
2 ks vejce
0,5 KL Jedlá soda Dr. Oetker
0,5 KL ocet
200 g máslo rozpuštěné
2 PL med
30 g Černé kakao Dr. Oetker

Na krém:

4 balíčky Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
1200 ml mléko plnotučné
10 PL cukr krystal
150 g máslo změklé

Na šlehačku:

300 ml smetana ke šlehání 33%
100 g čokoláda hořká

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
tužka
trochu Holandské kakao Dr. Oetker na posypání

preparation

příprava

1

Krém uvaříme z pudingových prášků a 1 200 ml mléka s 10 PL cukru podle návodu na obalu. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.

2

Na 2 papíry na pečení z opačné strany tužkou nakreslíme obdélník o rozměru 30 × 40 cm.

3

V míse smícháme mouku, cukr, vejce, jedlou sodu, ocet a rozpuštěné máslo, med a černé kakao a elektrickým ručním šlehačem zpracujeme na těsto. Těsto nemá být tuhé, musí se dát roztírat.

4

Troubu předehřejeme. Polovinu těsta rozetřeme na papír na pečení podle obrysů obdélníku (natíráme z opačné strany, než jsme kreslili). Papír s těstem položíme na opačnou stranu plechu, vložíme do trouby a pečeme. Stejně postupujeme i u druhého těsta.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 6 minut

5

V míse elektrickým ručním šlehačem na nízkých otáčkách prošleháme máslo pokojové teploty. Po lžících do něj zašleháme vychladlý čokoládový puding a vyšleháme dohladka.

6

K přípravě pařížské šlehačky v kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání. Odstavíme a do horké, ale ne vroucí smetany přidáme na kousky nalámanou čokoládu a důkladně mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Smetanu necháme přes noc vychladit v chladničce. Studenou smetanu vyšleháme šlehačem do tuhé šlehačky.

7

Na dno plechu na pečení položíme plát těsta, na který rovnoměrně rozetřeme čokoládový krém a uhladíme. Na krém rozetřeme šlehačku. Druhé těsto nakrájíme na čtverce 6 × 6 cm a rozložíme na šlehačkovou vrstvu, aby pokryly celý koláč. Necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny.

8

Krémeš krájíme čistým nožem a před podáváním povrch krémeše posypeme Holandským kakaem Dr. Oetker, které sypeme přes sítko.

Krémeš je poměrně náročný na přípravu, ale při dodržení postupu s předkrájením vrchního těsta je většinou problematické krájení krémeše opravdu jednoduché.

Díky nižšímu objemu použitého mléka krém pěkně drží a dobře se krájí.

Doporučujeme podávat poté, co jej necháme ztuhnout přes noc v chladničce, až nám těsto zvláční. Ztužovač šlehačky zajistí, že zákusek vydrží v chladničce cca 2–3 dny; na řezu puding mírně osychá.

Nutriční hodnoty na recept Triple Choco krémeš

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1620 kJ
387 kcal
1089 kJ
260 kcal
Tuky 24.46 g 16.41 g
Sacharidy 37.05 g 24.87 g
Bílkoviny 5.63 g 3.78 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za Váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách.

Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Váš souhlas výslovně zahrnuje také případné předání údajů do Spojených států amerických (dále jen „USA“) ve smyslu článku 49 GDPR. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů, zde najdete také další informace o předávání dat poskytovatelům technologií a partnerům v USA. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Jejich využití je zcela nezbytné, proto tuto možnost nelze vypnout.

Vždy aktivní
Analytika a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie sledující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro Vás naši nabídku.

Využíváme také poskytovatele technologií, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro Vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale i samotný obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci Vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Spolupracujeme také s partnery, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.

Ano

Odmítám