Flag

Triple Choco krémeš

20 porcí
Středně obtížné
90
Superčokoládový krémeš pro skutečné milovníky čokolády! Lahodný krém z Premium Pudingu Hořká Čokoláda Dr. Oetker. Neodolatelný!
Přísady
Příprava
Náš tip
Pařížskou šlehačku můžeme nahradit 2 balíčky Šlehačky Dr. Oetker připravenými s 300 ml plnotučného mléka.
Náš tip
Krémeš krájíme vychlazený, a to čistým nožem, který po každém řezu utřeme papírovou utěrkou.
Náš tip
Krémeš můžeme ozdobit také moučkovým cukrem, který vytvoří kontrast s čokoládovou barvou zákusku.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
270 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
2 ksvejce slepičí
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
0,5 KLocet
200 gmáslo rozpuštěné
2 PLmed
30 gČerné kakao Dr. Oetker
Na krém
4 balíčkyPremium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
1200 mlmléko plnotučné
10 PLcukr krystal
150 gmáslo změklé
Na šlehačku
300 mlsmetana ke šlehání 33%
100 gčokoláda hořká
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
tužka
trochuHolandské kakao Dr. Oetker na posypání
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker na posypání
1

Krém uvaříme z pudingových prášků a 1 200 ml mléka s 10 PL cukru podle návodu na obalu. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.

2

Na 2 papíry na pečení z opačné strany tužkou nakreslíme obdélník o rozměru 30 × 40 cm.

3

V míse smícháme mouku, cukr, vejce, jedlou sodu, ocet a rozpuštěné máslo, med a černé kakao a elektrickým ručním šlehačem zpracujeme na těsto. Těsto nemá být tuhé, musí se dát roztírat.

4

Troubu předehřejeme. Polovinu těsta rozetřeme na papír na pečení podle obrysů obdélníku (natíráme z opačné strany, než jsme kreslili). Papír s těstem položíme na opačnou stranu plechu, vložíme do trouby a pečeme. Stejně postupujeme i u druhého těsta.

Doba pečení: asi 6 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

5

V míse elektrickým ručním šlehačem na nízkých otáčkách prošleháme máslo pokojové teploty. Po lžících do něj zašleháme vychladlý čokoládový puding a vyšleháme dohladka.

6

K přípravě pařížské šlehačky v kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání. Odstavíme a do horké, ale ne vroucí smetany přidáme na kousky nalámanou čokoládu a důkladně mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Smetanu necháme přes noc vychladit v chladničce. Studenou smetanu vyšleháme šlehačem do tuhé šlehačky.

7

Na dno plechu na pečení položíme plát těsta, na který rovnoměrně rozetřeme čokoládový krém a uhladíme. Na krém rozetřeme šlehačku. Druhé těsto nakrájíme na čtverce 6 × 6 cm a rozložíme na šlehačkovou vrstvu, aby pokryly celý koláč. Necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny.

8

Krémeš krájíme čistým nožem a před podáváním povrch krémeše posypeme Holandským kakaem Dr. Oetker, které sypeme přes sítko.

Náš tip

  • Pařížskou šlehačku můžeme nahradit 2 balíčky Šlehačky Dr. Oetker připravenými s 300 ml plnotučného mléka.
  • Krémeš krájíme vychlazený, a to čistým nožem, který po každém řezu utřeme papírovou utěrkou.
  • Krémeš můžeme ozdobit také moučkovým cukrem, který vytvoří kontrast s čokoládovou barvou zákusku.