na recept Triple Choco krémeš
270 g | hladká mouka |
200 g | moučkový cukr |
2 ks | vejce |
0,5 KL | Jedlá soda Dr. Oetker |
0,5 KL | ocet |
200 g | máslo rozpuštěné |
2 PL | med |
30 g | Černé kakao Dr. Oetker |
4 balíčky | Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker |
1200 ml | mléko plnotučné |
10 PL | cukr krystal |
150 g | máslo změklé |
300 ml | smetana ke šlehání 33% |
100 g | čokoláda hořká |
elektrický ruční šlehač | |
plech na pečení (30 x 40 cm) | |
papír na pečení | |
tužka | |
trochu | Holandské kakao Dr. Oetker na posypání |
Krém uvaříme z pudingových prášků a 1 200 ml mléka s 10 PL cukru podle návodu na obalu. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
Na 2 papíry na pečení z opačné strany tužkou nakreslíme obdélník o rozměru 30 × 40 cm.
V míse smícháme mouku, cukr, vejce, jedlou sodu, ocet a rozpuštěné máslo, med a černé kakao a elektrickým ručním šlehačem zpracujeme na těsto. Těsto nemá být tuhé, musí se dát roztírat.
Troubu předehřejeme. Polovinu těsta rozetřeme na papír na pečení podle obrysů obdélníku (natíráme z opačné strany, než jsme kreslili). Papír s těstem položíme na opačnou stranu plechu, vložíme do trouby a pečeme. Stejně postupujeme i u druhého těsta.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Plynová trouba: 180 °C
Doba pečení: asi 6 minut
V míse elektrickým ručním šlehačem na nízkých otáčkách prošleháme máslo pokojové teploty. Po lžících do něj zašleháme vychladlý čokoládový puding a vyšleháme dohladka.
K přípravě pařížské šlehačky v kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání. Odstavíme a do horké, ale ne vroucí smetany přidáme na kousky nalámanou čokoládu a důkladně mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Smetanu necháme přes noc vychladit v chladničce. Studenou smetanu vyšleháme šlehačem do tuhé šlehačky.
Na dno plechu na pečení položíme plát těsta, na který rovnoměrně rozetřeme čokoládový krém a uhladíme. Na krém rozetřeme šlehačku. Druhé těsto nakrájíme na čtverce 6 × 6 cm a rozložíme na šlehačkovou vrstvu, aby pokryly celý koláč. Necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny.
Krémeš krájíme čistým nožem a před podáváním povrch krémeše posypeme Holandským kakaem Dr. Oetker, které sypeme přes sítko.
Krémeš je poměrně náročný na přípravu, ale při dodržení postupu s předkrájením vrchního těsta je většinou problematické krájení krémeše opravdu jednoduché.
Díky nižšímu objemu použitého mléka krém pěkně drží a dobře se krájí.
Doporučujeme podávat poté, co jej necháme ztuhnout přes noc v chladničce, až nám těsto zvláční. Ztužovač šlehačky zajistí, že zákusek vydrží v chladničce cca 2–3 dny; na řezu puding mírně osychá.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1620
kJ
387 kcal |
1089
kJ
260 kcal |
Tuky | 24.46 g | 16.41 g |
Sacharidy | 37.05 g | 24.87 g |
Bílkoviny | 5.63 g | 3.78 g |
Byli bychom rádi za Váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách.
Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Váš souhlas výslovně zahrnuje také případné předání údajů do Spojených států amerických (dále jen „USA“) ve smyslu článku 49 GDPR. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů, zde najdete také další informace o předávání dat poskytovatelům technologií a partnerům v USA. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Jejich využití je zcela nezbytné, proto tuto možnost nelze vypnout.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie sledující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro Vás naši nabídku.
Využíváme také poskytovatele technologií, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro Vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale i samotný obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci Vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Spolupracujeme také s partnery, kteří mohou zpracovávat vaše údaje v USA. V takovém případě existuje potenciální riziko, že bezpečnostní služby USA mohou získat přístup k Vašim osobním údajům ve velkém rozsahu a bez předchozího upozornění a že proti tomu nebudete moci podniknout účinné právní kroky v USA.
Ano
Odmítám